Gerald Rutten's hobby pagina

Home

Last update January 2020


Dash8-Q400


Dagelijks "werk"....., eigenlijk meer hobby! Vanaf 1996 10 jaar vliegtuigmonteur geweest, intussen in 2003 besloten om de grote stap te maken om zelf een vliegtuig te sturen wat altijd al een droom was geweest. Een deeltijd opleiding werd gevolgd met veel studeren in de avond uurtjes naast mijn sleutelwerk, jaartje zwoegen voor de beroeps theorie bij Martinair SkyJob en veel vliegen maar het was me alles waard! In 2006 opleiding afgerond en een half jaar later daadwerkelijk de overstap kunnen maken in de beroepsvliegerij bij het bedrijf waar ik toen sleutelde, Denimair alwaar ik vervolgens veel ervaring heb opgedaan door op diverse vreemde locaties te vliegen met onze nederlandse trots, de Fokker F50. Om er een paar te noemen; Tirana in Albanie, Prestine in Kosovo, Noorwegen voor Wideroe, westelijk en centraal Afrika, Griekenland, en misschien wel het meest unieke in Afganistan. Daar vlogen we ISAF vluchten voor de noorse krijgsmacht vanaf Kabul naar diverse kleine veldjes en geprepareerde stripjes waaronder ook Maymana, een baantje louter gemaakt van kiezelstenen....

Zo nu en dan voer ik ook wel eens verre ferry vluchten uit vanwege mijn technische achtergrond, een hele ervaring om bijvoorbeeld van Maastricht naar Kabul te vliegen met tussenstops in Constanta, Roemenie en Baku, Azerbeidzjan of van Eindhoven naar Lagos, Nigeria via Palma de Mallorca (met een nightstop...och wat erg...!) en Tamanrasset, Algerije. Om diezelfde reden ook af en toe test vluchten gedaan na grondige inspectie van het vliegtuig wat mijn vlieg ervaring enorm verijkt door bijvoorbeeld het vliegtuig bijna te laten overtrekken en zelfs motoren uitzetten....iets wat je in het dagelijkse nooit mee hoopt te maken!

Vanaf 2008 een plek gevonden bij VLM Airlines, dochter van AirFrance/KLM wat inmiddels omgetoverd is naar Cityjet met als thuis basis vliegveld Eindhoven, lekker dicht bij huis.
Sinds 2016 gezagvoerder bij het Engelse Flybe Airlines met als standplaats Dusseldorf Airport, vlak over de grens van Venlo.


Zie hieronder meer foto's around the globe. Klik op een foto voor normale grote.

Hieronder samen met Rick Mayers op weg van Lagos naar Port-Harcourt military ergens boven Nigeria waar ik veel voor Denim ben geweest. Foto genomen door Christiaan van Heijst op de "jump-seat".

Nigeria


Above Greece Engine out!!!! Athens apron Athens approach

Norway bad weather..... Eindhoven RWY22 Engine instruments @ 14000ft RH Engine above Kabul
Masar-e-Sjarif repaired rwy, Afg. Hamburg RWY05 Me @ Tromso, Norway Kabul approach
Lagos RWY18R, Nigeria Lagos roadshop London City RWY28 London City RWY10
Maastricht Palma de Mallorca Vakantie rondje Frankrijk met meiske Vakantie rondje Frankrijk met meiske SOLO!!! 10-06-2003 SOLO!!! 10-06-2003

Luxembourg multi-engine practise Maymana gravel runway (Afg.) Maymana smallest apron 30x30 meter
Norway fjords VLM Supports Dutch football team Prestina, Kosovo
Nigeria, Africa sunset Nigeria, Africa sunset

Turning inbound Tirana, Albanie Torp Sandefjord, Norway Northerly Tromso, Norway

About me

Modellen

Turbines

Job

Filmpjes

Allerlei

Diverse links